Dronă americană doborâtă. Iranul publică coordonatele

Drona americană doborâtă joi 'a încălcat spaţiul aerian iranian' a anunţat ministrul de externe de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, care a publicat pe Twitter coordonatele aparatului doborât, informează AFP. 

Drona 'a fost atinsă la ora locală 4:05 (miercuri 23:35 GMT), la 25°59'43 latitudine nordică şi 57°02'25 longitudine estică, se precizează în postarea şefului diplomaţiei iraniene.

"Am găsit bucăţi ale dronei americane în apele NOASTRE teritoriale, în locul în care a fost doborâtă", a adăugat Zarif.

Ministrul iranian de externe anunţase anterior că ţara sa intenţionează să prezintă problema 'în faţa ONU' pentru a demonstra că 'Statele Unite mint' atunci când afirmă că aparatul a fost doborât în timp ce zbura în spaţiul aerian internaţional. Potrivit Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, o dronă americană de tip Global Hawk a fost doborâtă de o rachetă deasupra Mării Oman, după ce aceasta a încălcat spaţiul aerian al Iranului.

Washingtonul a susţinut însă că aparatul de supraveghere se afla în spaţiul aerian internaţional şi a denunţat un atac neprovocat din partea armatei iraniene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel