Droguri transportate în stomac. Cărăuş prins pe aeroportul Henri Coandă. VIDEO

Droguri in stomac
Droguri in stomac

În urma unei operațiuni comune a Poliției Române, Poliției de Frontieră și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, s-a reușit prinderea unui cărăuș de droguri care intenționa să tranziteze țara noastră, cu destinația Ucraina.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetățean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule cu cocaină ce conţineau, în total, aproximativ 143 de grame de cocaină, cu scopul de a le preda membrilor unei rețele infracționale ce acționa pe teritoriul țării sale. În schimbul acestui ”serviciu”, tânărul ar fi primit 500 de euro.

Cel în cauză a fost depistat la data de 26 iunie a.c., pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, el  călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona. Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de polițiști de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog. Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat și cu aparatul X Ray din dotarea Poliției de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă.

S-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T.

După acel moment s-a solicitat sprijin de specialitate de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate -  Serviciul Antidrog, din cadrul Poliției Române și s-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, de către Poliția de Frontieră, întrucât existau suspiciuni rezonabile că pasagerul transportă, în corp, capsule ce conțin droguri. Până astăzi, cetățeanul ucrainean s-a aflat într-o unitate spitalicească din Capitală, sub escortă, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

După externare, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel