Drogul ZOMBI, etnobotanic produs în laborator. Explicațiile medicului ANA

Mulți tineri au fost filmați mergând ciudat pe stradă. Imaginile cu ei au ajuns pe rețelele sociale. De vină pentru starea în care se aflau e un drog făcut în laborator, ce naște îngrijorări la nivel internaționale. 

Drogul ”Zombi” a ajuns și-n țara noastră. Este o substanță chimică, produsă în laborator. Se încadrează în categoria etnobotanicelor și dă stări se somnolență și mișcări necontrolate. 

Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), a explicat, astăzi: "Drogul numit 'zombi' poartă această denumire după efectele pe care le dă această nouă substanţă de tip etnobotanic, identificată la nivel european şi internaţional, iar efectele produse ca urmare a acestui consum fac persoana să arate ca un zombi. Efectele sunt de stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate, ca urmare a schimbărilor care sunt făcute în laboratoare a acestor substanţe etnobotanice chimice. Sunt substanţe chimice produse în laborator şi, ca urmare a faptului că multe dintre aceste substanţe au fost supuse controlului, dealerii le schimbă structura lor chimică, astfel încât să apară o substanţă nouă, care să imite efectele drogurilor tradiţionale, dar să nu mai fie supusă controlului”.

Declarația a fost făcută în contextul relansării unor proiecte de prevenire a consumului de droguri în şcoli şi grădiniţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel