Urmărește emisiunea live


LEGE DREPTURI DE AUTOR. Klaus Iohannis a semnat decretul - UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. 

Şeful statului a semnat şi decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Bosnia şi Herţegovina pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Sarajevo la 6 decembrie 2016, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Trimisă spre reexaminare

În luna ianuarie, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea care transpune directiva europeană privind gestiunea colectivă a acestor drepturi și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piață internă.

Citește AICI Legea dreptului de autor

În cererea adresată atunci președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, Iohannis arată că legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 transpune Directiva nr. 2014/26/UE: "Legea definește entitățile de gestiune independente, introduce dispoziții cu privire la modul de organizare, funcționare și desfășurare a activității organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, stabilește procedura de acordare a licențelor multiteritoriale pentru drepturile online asupra operelor muzicale de către organismele de gestiune colectivă, reconfigurează atribuțiile Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și intervine asupra regimului sanctionator. Totodată, prin dispoziții tranzitorii se prevede încetarea aplicabilității anumitor dispoziții cuprinse în metodologiile aflate în curs de derulare."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel