Urmărește emisiunea live


Dragnea, vitamina D scandal. Medic Tănăsescu: Trebuie să investigăm populaţia

În contextul scandalului legat de programul de acordare gratuită de vitamina D copiilor, anunțat de Liviu Dragnea, Rodica Tănăsescu, vicepreşedintele Societatea Naţională de Medicină Familială, a vorbit despre importanța acestui supliment.

65% din populaţie, carențe la vitamina D?

"Ca să putem spune asta, trebuie să putem investiga populaţia. Dintre pacienții pe care i-am investigat, pe banii lor, sunt destul de mulți pacienţi, mai ales din grupele de risc, care au deficit de vitamina D, şi nu mă refer neapărat la copii pentru că acolo există programe de prevenţie şi de tratare a rahitismului, dar mă refer şi la persoane vârstnice, care suferă de osteoporoză sau alte afecţiuni", a spus Rodica Tănăsescu la Antena 3.

Din cauza acestui deficit, ce boli am putea dobândi?

"Sunt multe patologii, în afară de cele oasoase: boala Parkinson, probleme de imunitate, există mai multe categorii de patologii care pot fi influenţate de carențele de vitamina D", a mai spus vicepreședintele SNMF.

Vezi și: Cataramă, solicitare Iohannis: Securitatea naţională, în primejdie

Legătura dintre vitamina D şi malnutriție

"În general, malnutriţia nu este determinată numai de vitamina D. Studiile serioase arată că, în general, suplimentele nu vindecă, ci pot ajuta în unele situaţii pentru prevenirea unor deficienţe. Noi ne luăm după ghiduri, că aşa este normal în practica profesională, dar există, din păcate, în România, destui copii care au rahitism. De aceea, îi tratăm pe cei bolnavi şi facem prevenţie pentru cei mici, astfel încât să nu ajungă la rahitism, iar pentru adulţi există câteva patologii care au demonstrate legături cu deficitul de vitamina D, pentru altele studiile sunt în curs şi nu sunt rezultate sigure", a declarat Rodica Tănăsescu.

Vezi și: CExN PSD s-a încheiat. Dragnea, primele declarații

Declarații Liviu Dragnea

"Am rugat-o pe doamna premier să analizeze sumele alocate serviciilor secrete, cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu, eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România, este tot un program de siguranță națională și doamna premier împreună cu domnul ministru Teodorovici au spus că vor analiza”, a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel