Dragnea-Tăriceanu, întâlnire de urgență la Parlament

Ema Apostu / 19 dec 2018 / 16:31
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

În aceste momente, are loc o întâlnire de urgenţă între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, anunţă Antena 3.

Întâlnirea vine după decizia CCR de astăzi, cea care-l obligă pe președintele Iohannis să ia act de demisiile miniştrilor, nespecificând clar ce urmează să se întâmple în cazul noilor numiri.

Călin Popescu Tăriceanu a venit însoţit de Florin Iordache, în biroul lui Liviu Dragnea. Încă nu se știe care sunt subiectele de discuție dintre liderii coaliţiei. Unul dintre subiecte ar putea fi şi decizia CCR luată astăzi, prin care Klaus Iohannis este obligat să semneze demisiile, dar şi discuţia despre buget, potrivit Antena 3.

Vezi și: Iohannis, decizie CCR. Pieleanu: Efecte negative! Să lase joaca asta!

Decizia CCR, comunicat

 

CCR a admis cererea formulată de către premierul României și a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională cu președintele României. CCR apreciază că acest conflict vine în urma refuzului președintelui de emite decretele de revocare pentru doi miniștri și/sau de a emite decretele de constatare a vacantării funcțiilor de ministru. 

”Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru” este direcția pe care o dă CCR președintelui.  În ceea ce privește numirea miniștrilor, CCR stabilește că ”președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru”.

Vezi și: Demisii miniștri. Iohannis, obligat de CCR să ia act! MINUTA