Dragnea - Tăriceanu, candidatură prezidențiale. Chirieac: „Mi-a spus-o în spatele camerelor”. Tactica PSD-ALDE

Tăriceanu
Tăriceanu

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre candidaturile liderilor Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea la alegerile prezidențiale de la finele acestui an.

Dacă Liviu Dragnea a anunțat că va face anunțul duminică seara, după alegerile europarlamentare, Călin Popescu Tăriceanu pare decis să candideze din partea ALDE.

Chirieac: Tăriceanu mi-a spus-o și în spatele camerelor

Într-o intervenție telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă Tăriceanu crede în candidatura proprie și cum l-a simțit pe acesta, dincolo de ceea ce a declarat în fața camerelor, liderul ALDE fiind prezent azi la interviurile DC NEWS. 

„Și în spatele camerei, la fel ca și în fața camerei, domnul Tăriceanu mi-a spus același lucru: cei doi lideri vor mai avea discuții până duminică.

Duminică seara când vom știi rezultatele la europarlamentare, în condiția în care PSD va atinge un procentaj important, chiar foarte important, nu ar fi deloc exclus ca PSD să aibă candidat la prezidențiale, dar și ALDE să aibă candidat. În final, dintre cei doi candidați, e posibil ca în septembrie Coaliția să-l delege pe unul dintre ei să o reprezinte la alegerile prezidențiale.

Faptul că fiecare partid va avea propriul candidat anunțat acum nu înseamnă că peste câteva luni din cei doi candidați nu poate să rămână doar unul, celălalt urmând să fie premier”, a precizat Chirieac.

Tactictica PSD-ALDE. Dragnea și Tăriceanu, candidați la prezidențiale. Coaliția decide în septembrie 

„Fiecare partid urmează să își formalizeze candidatul la prezidențiale, ca urmare a unui Congres. Dar asta nu înseamnă că în urma negocierilor ce vor urma nu se poate decide în Coaliție să fie un singur candidat la prezidențiale, sprijinit de cele două partide. Aceste lucruri nu se exclud. Cel mai bine plasat de la ALDE este domnul Tăriceanu, iar de la PSD domnul Dragnea. Rămâne să se aleagă dintre cei doi”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Indiferent care va fi anunțul pentru prezidențiale, analistul politic a subliniat însă un fapt foarte important pe care Călin Popescu Tăriceanu l-a confirmat la DC NEWS: Guvernul Dăncilă nu va pica după alegerile europarlamentare așa cum susțin voci din opoziție, iar ALDE nu va renunța la alianța cu PSD cel puțin până la alegerile generale din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel