Comisia LIBE. Dragnea, reacție EXPLOZIVĂ după dezbatere

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este dezamăgit de atitudinea prim-vicepreședintelui Comisiei europene, Frans Timmermans, care a amenințat "brutal" România. 

"Sunt destul de dezamăgit de această atitudine. Nu credeam că o țară din Uniunea Europeană ar putea fi amenințată atât de brutal. N-a fost o dezbatere. A fost o condamnare înainte de a se studia probele, că am experiența asta nefericită. Nu s-a spus care sunt acele articole care afectează independența justiției.

S-au informat membrii Comisiei Europene despre derapaje ale statului de drept și violări ale drepturilor omului. N-am simțit vreo dorință de cooperare din partea Bruxelles-ului. Șefii serviciilor secrete care au comis abuzuri intervenind direct în procesul judiciar au fost decorați de diferite state. Magistrați care au condamnat pe bază de informații falsificate au fost  decorați de unele state membre. De ce au fost decorați? Că au reînviat metodele comuniste? Era o obligaţie din MCV, pentru a se combate aceste derapaje. S-a atras atenţia Comisiei asupra unor inexactităţi factuale din MCV şi nu au fost corectate", a declarat Dragnea la Antena 3.

Ce a spus Timmermans

Comisia Europeană va continua dialogul cu autorităţile române, dar dacă regulile Uniunii Europene sunt încălcate, aceasta nu va ezita să ducă guvernul României în faţa instanţei când se va impune, a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, luni seara, în cadrul unei dezbateri din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România.

”Am văzut progrese în trecut, uneori chiar progrese spectaculoase, dar acum există riscul real ca lucrurile să regreseze, într-un mod care să afecteze nu doar democraţia din România, ci şi locul pe care România şi l-a construit în ultimii ani ca membră UE. Comisia a cerut în mod repetat autorităţilor române să regândească cursul lor de acţiune şi să construiască un consens amplu privind calea de urmat. Şi vreau să repet acest apel şi îl voi repeta mai târziu în această săptămână în plenară. CE este mereu gata să coopereze şi să sprijine autorităţile române în acest proces”, a declarat Timmermans în cadrul dezbaterii, unde a exprimat, printre altele, preocupări privind amendarea legilor justiţiei şi a codurilor penale, precum şi a procedurii de evaluare a procurorului general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel