Dragnea - Orban, comparația lui Alex Coita. Comentariu tare după gestul lui Iohannis

Klaus Iohannis și Ludovic Orban / FOTO Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis și Ludovic Orban / FOTO Administrația Prezidențială

Alex Coita a făcut o comparație după ce președintele Klaus Iohannis a participat la prima ședință informală a noului Guvern.

Guvernul Orban a depus jurământul la Palatul Cotroceni, luni seară, în fața președintelui Klaus Iohannis. „Domnule președinte mulțumim că ne-ați însoțit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresați câteva cuvinte și, oricând considerați că există temeiuri serioase să participați la ședințele de Guvern, vă așteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm și la următoarea ședință de Guvern", a declarat Ludovic Orban.

Alex Coita, comparație cu Dragnea

„În momentul de față, președintele Klaus Iohannis a câștigat războiul atât politic, cât și aparent al percepției cetățenilor. Eu sincer am fost surprins de o imagine pe care am văzut-o ieri: președintele Iohannis, stând la masa Guvernului, în capul mesei, alături de premier. Am suprapus-o peste o imagine pe care mi-o amintesc cred din ianuarie 2017. Pe vremea aceea atotputernicul Liviu Dragnea a venit de mânuță cu premierul Grindeanu. Dar ce să vezi: domnul Dragnea, cu 47 la sută, nu și-a permis să meargă până în sala de Guvern. Țin minte acea imagine.

Sigur că președintele Iohannis are dreptul să participe la anumite ședințe de Guvern, însă acolo a fost o ședință informală. Nu avea nicio legătură cu criteriile prevăzute în lege privind prezența președintelui. M-a dezamăgit un pic și servilismul lui Ludovic Orban, care l-a invitat pe președinte să participe oricând la ședințe de Guvern. Nu se pune problema în acești termeni”, a spus, marți după-amiază, Alex Coita în platoul Antena 3.

„Într-un stat de drept, trebuie respectată legea. Președintele poate participa în anumite condiții la ședințele de Guvern", a concluzionat Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel