Dragnea: Nu avem nimic împotriva referendumului, dar trebuie să vedem întâi care este oportunitatea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat marţi că va analiza "oportunitatea" organizării referendumului anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, precizând totodată că 'şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei'.

"Cu referendumul, o să citesc mâine adresa de la preşedinte (...) N-am ajuns la Camera Deputaţilor astăzi. Şi o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. Din punctul meu de vedere şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei. Nu-mi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare, dar şi noi susţinem asta. N-avem nimic împotriva referendumului", a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD, citează Agerpres.

Întrebat dacă va răspunde rapid la scrisoarea transmisă de preşedintele Iohannis privind referendumul, Dragnea a precizat că trebuie mai întâi să discute cu colegii săi din Parlament.

Citește și: Dragnea anunță ce instituții vor avea bugete mai mari

"Lăsaţi-mă s-o văd şi să discutăm cu colegii din Parlament. Trebuie să vedem întâi care este oportunitatea, pentru că da, (...) toţi susţinem această luptă anticorupţie, dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot şi referendumul nu e validat? Înseamnă că (...) românii nu susţin lupta anticorupţie? Nu-mi dau seama cum a gândit-o preşedintele. Dar sper să nu fie parte din acest război despre care se vorbeşte. Din partea noastră nu este niciun război, nu întreprindem absolut nimic împotriva preşedintelui. Încercăm să ne ţinem actul de guvernare cât putem. Dacă va continua dumnealui sistemul cu atacul sau ameninţările împotriva noastră, o să vedem ce facem atunci", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel