Dragnea, la ședința de Guvern - update

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Liviu Dragnea va participa la ședința de Guvern care va avea loc joi, au anunțat surse politice citate de Antena 3.

UPDATE 13:00 Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte miercuri, la ora 13,30, la Guvern, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

'Am o întâlnire la 13,30 cu dl Tăriceanu', a declarat Dăncilă, după ce a participat la Conferinţa Naţională a Agricultorilor cu tema 'Agricultura - prioritate naţională'.

Întrebată dacă la întâlnire va veni şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Dăncilă nu a precizat. La insistenţele presei potrivit cărora liderul social-democraţilor şi-ar fi anunţat intenţia de a participa la această întâlnire, Dăncilă a răspuns: 'E foarte bine, sunt liderii celor două partide care formează coaliţia şi este normal ca să avem o discuţie între Guvern susţinut de actuala coaliţie şi liderii coaliţiei'. Totodată, întrebată dacă la întâlnire se va discuta şi despre pilonul II de pensii, premierul a spus că nu. 'Nu discutăm despre pilonul II în niciun caz', a afirmat Dăncilă.

Chestionată de presă cu privire la subiectul întâlnirii de la ora 13,30, Dăncilă a declarat: 'O să vă spună dl Tăriceanu şi cu dl Dragnea'.

Știrea inițială:

În acest context, amintim că premierul Viorica Dăncilă a spus că Legea achiziţiilor publice va fi modificată, în şedinţa de guvern de joi, în ceea ce priveşte termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, în sensul reducerii acestora.

"Schimbul de bune practici îl putem folosi şi este benefic. În modificarea legii achiziţiilor publice, pe care o vom face în şedinţa de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru (contestaţii - n.r.). Am luat modelul german şi vom face acest lucru", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestaţiile la licitaţiile cu fonduri europene să primească o soluţie în instanţă în maximum 6 luni

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, anterior, în acelaşi context, la Bacău, că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestaţiile la licitaţiile cu fonduri europene să primească o soluţie în instanţă în maximum 6 luni.

"Acea propunere, pe care am făcut-o încă de când am venit comisar european, a înfiinţării unei secţii speciale pentru fonduri europene, care să se dea decizii în instanţă în maximum 6 luni de zile, după modelul polonez, ar fi fi binevenită ca schimbare legislativă. Avem în ţară foarte multe proiecte care au fost sau sunt în instanţă, s-au pierdut bani pentru că exerciţiul bugetar. După cum ştiţi, exerciţiul bugetar durează 7 ani. Avem un proiect aici, lângă Bacău, unde cel care pierdut licitaţia a dat în judecată pe cel care a câştigat-o. Nimeni nu poate nega unei companii sau unui om dreptul de a contesta. A câştigat după 7 ani şi mai avea la dispoziţie doar o lună să pună în practică un proiect de drumuri, ceea ce practic este imposibil. Polonia a optat pentru această posibilitate şi au schimbat legislaţia astfel încât, în maxim 6 luni de zile, să se dea un verdict, să poată continua lucrările", a declarat comisarul european Corina Creţu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel