Dragnea, Invictus România: Am rugat Guvernul să modifice o Hotărâre

Delegaţia României la competiţia sportivă "Invictus Games Toronto 2017" a fost primită, luni, 2 octombrie, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a altor oficiali ai MApN, Statului Major General şi ai Parlamentului. 

"Sunt foarte emoţionat pentru că am onoarea şi oportunitatea să vă pot felicita pentru faptul că arătaţi tuturor românilor că dvs continuaţi să luptaţi. Aţi luptat pentru România şi în teatrele de operaţii şi luptaţi şi acum ca sportivi pentru această ţară. Şi e bine să fiţi un exemplu pentru toţi românii, pentru toţi sportivii români, pentru toţi tinerii, pentru toţi copiii, pentru noi toţi un exemplu de curaj, de mândrie şi de dragoste de ţară", a declarat Liviu Dragnea, care le-a înmânat sportivilor câte o diplomă şi un cadou, un ceas cu inscripţia Parlamentului României.

Totodată, a spus că i-a cerut premierului să modifice legislaţia în vigoare astfel încât membrii Invictus Team România să poată fi asimilaţi celorlalţi sportivi care reprezintă ţara peste hotare la competiţii. "Am rugat Guvernul să modifice o Hotărâre de Guvern existentă ca să adauge o categorie de sportivi pentru a putea beneficia de premii - 20.000 (n.r. - lei) premiul I până la 5.000 - locul 6", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres. În urma modificării legislaţiei existente, câştigătorii locului I ar urma să primească 20.000 de lei, cei care au obţinut locul doi - 15.000 de lei, locul trei - 12.000 de lei, locul patru - 9.000 de lei, locul cinci - 7.000 de lei şi locul şase - 5.000 de lei.

Colonelul Nicolae Anghelescu, coordonatorul proiectului "Invictus Games", a menţionat că în toată această perioadă militarii români nu s-au simţit singuri, iar acest proiect a fost constituit în jurul ideii refacerii trupului şi sufletului prin sport.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel