Urmărește emisiunea live


Dragnea: ÎCCJ, CSM și Ministerul Public vor avea bugete mai mari

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, marţi, după întâlnirea referitoare la proiectul de buget organizată marţi la sediul partidului din Băneasa, ce instituții vor avea bugete mai mari în acest an. 

Au fost instituții care au venit cu niște limite de buget mai mari. Principiul a fost că toate aceste instituții să aibă bugete mai mici, pentru că pot funcționa, cu trei excepții, Înalta Curte, CSM și Ministerul Public. Acolo creșterile sunt generate într-o proporție covârșitoare de drepturi salariale deja aprobate, și care trebuie să  fie finanțate, și o mică parte din investiții în derulare. 

Autoritatea Electorală Permanentă  rămâne cu bugetul de anul trecut. În rest, toate instituțiile, în frunte cu Camera Deputaților, au bugete de funcționare mai mici. 

Și la SRI este mai mic, pentru că se poate funcționa. Fiecare instituție, când vine la Ministerul de Finanțe, vine cu propuneri mai mari. Nu asta e de condamnat, numai că rolul Ministerului Finanțelor și al Guvernului este să finanțeze prioritățile”, a precizat Liviu Dragnea la sediul PSD.

De asemenea, liderul social-democraților a mai spus că nu s-a luat în calcul "absolut deloc" remanierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan

"Viorel Ştefan a înţeles foarte bine, numai că fiind la prima confruntare a lui cu ministerele, a fost, poate, mai moale decât trebuie să fie un ministru de finanţe. Nu s-a luat în calcul absolut deloc. E de bună-credinţă, e bun profesionist, a fost puţin mai moale decât trebuia, dar s-a depăşit asta", a adăugat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel