Dragnea: Guvernul USL, făcut de Ponta cu Maior și alții, fără Crin Antonescu

Liviu Dragnea a susținut, marți seară, la Antena 3, că Guvernul USL din 2012 a fost făcut fără Crin Antonescu, de către Victor Ponta cu ”George Maior și cu alții”. 

”În 2012, am vorbit cu mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu. Se vorbea dacă domnul Băsescu îl va numi pe Ponta premier. Am convenit să ne vedem la ora 20:00 să discutăm despre cum va arată noul Guvern. M-a sunat Victor Ponta să ne vedem în seara respectivă, dar să nu discutăm despre Guvern că e obosit. Mi s-a părut foarte ciudat. Ne-am întâlnit după ce am fost la Cotroceni şi a luat mandatul de la preşedinte. A rămas să ne vedem duminică. Am plecat acasă destul de contrariat.

Discuție cu Crin Antonescu

Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin. Mi-a zis: `domnule, aseară nu s-a putut face Guvernul că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista Guvernului. A făcut-o cu tine?`

Zic: `nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca şi tine`.

Mi-a zis Crin: `te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect`.

Guvernul, făcut cu Maior

Ne-am întâlnit duminică. Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea. Familia mea era la o cabană în Valea Prahovei și stabilisem să ne întoarcem luni. Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: `Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să fie oameni verificaţi`. I-am spus: `George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înțeleg de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem tranformaţi în păpuşi`. I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: `de când e SRI consultantul PSD?`. Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI” a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel