Dragnea: Fiecare regiune va avea mai multe capitale

dragnea dece
dragnea dece

Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat ieri că fiecare regiune care se va forma va avea mai multe capitale, pentru ca toate judeţele să simtă beneficiile regionalizării.

Liviu Dragnea  a menţionat că toate variantele apărutr în presă recent nu sunt adevărate. ”Toate variantele care apar sunt intenţii ale unora sau altora, motivate de diverse cauze. Unii vor să-şi facă imagine proprie în interiorul partidului lor, alţii vor să tulbure apele pentru a genera tensiuni şi pentru a obţine un anumit desen al regiunilor. Mai sunt alţii care vor să tulbure apele pentru a nu se întâmpla regionalizarea. Singurul proiect valabil de regionalizare a României este în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat vicepremierul, citat de adevărul.ro.

Liviu Drganea anunţă că începând de săptămâna viitoare se va constitui la Ministerul Dezvoltării un Consiliu Consultativ format din oameni foarte cunoscuţi, profesori universitari şi specialişti din mai multe domenii pentru a contura un proiect fiabil. ”Nu este un proiect pe care să-l arunci pe masă după ce ai visat noaptea. Este un proces complex, primul de acest gen după Revoluţie. Nu facem regionalizarea pentru un an. Această regionalizare se va face pentru multe zeci de ani şi are ca spot îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi o dezvotare echilibrată a acestei ţări. Am constatat că după 23 de ani de la Revoluţie în Bucureşti este mult prea multă putere şi mult prea mulţi bani, iar cetăţenii României sunt mult prea departe de aceste lucruri. Odată cu regionalizarea, şi decizia şi banii vor fi aduşi foarte aproape de comunităţi”, consideră Dragnea.

”Am mai văzut la televizor războiul capitalelor. S-au aruncat nişte hărţi pe televizor şi o grămadă de „specialişti în datul cu părerea„ vorbesc unde să fie capitala. Nu acesta este subiectul principal. Pot să le spun că va fi o capitală administrativă într-o regiune, dar celelalte capitale ale celorlalte judeţe vor avea nişte structuri regionale. Practic putem vorbi de mai multe capitale”, a conchis Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel