Dragnea, declarația serii după mesajul lui Macron

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

„Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială și economică”, transmite, marți seară, liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Am citit mesajul Președintelui Franței, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială și economică.

Președintele Macron propune interzicerea finanțării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanțarea indirectă și netransparentă prin campanii de propagandă susținute de organizații paravan.

Total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet, precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut și pe care încă le vedem și astăzi. Poate că dacă președintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înțelege că ura și violența nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”.

Total de acord cu reformarea Spațiului Schengen, care să includă toate statele membre și mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu.

Total de acord cu un tratat de apărare și securitate pan-european, împreună cu NATO – România este deja în al treilea an în care își respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.

Total de acord cu sancționarea sau chiar interzicerea companiilor care nu își plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu și care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei.

România trebuie să susțină organizarea unei Conferințe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!”, a scris, marți seară, Liviu Dragnea pe contul oficial de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel