Dragnea: Dacă Iohannis s-a hotărât să se supere pe Maior, înseamnă că îl va rechema

Steag SUA
Steag SUA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susţine că şeful statului îl va rechema de la post pe George Maior, ambasadorul României în SUA, "dacă s-a hotărât să se supere" pe el, în caz contrar, "îl va păstra acolo".

"Dacă Iohannis s-a hotărât să se supere pe Maior, înseamnă că îl va rechema, va semna. Dacă s-a hotărât să îl ţină în braţe în continuare, îl va păstra acolo. Maior în primul rând nu trebuia numit ambasador în Statele Unite, George Maior nu a lucrat acolo ca un ambasador al ţării, ci ca un instrument pentru el şi pentru Iohannis din când în când. Habar nu am ce va face Iohannis. Iohannis ştia, când l-a trimis pe Maior, de această speţă şi cu toate astea l-a trimis. Nu mă preocupă foarte mult. Oricum nu am aşteptări de la el", a spus Dragnea duminică la Antena 3.

Declaraţia a fost făcută în comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, unde Dragnea s-a aflat într-o vizită duminică.

Klaus Iohannis, decizie în privinţa ambasadorului României în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va lua o decizie în privinţa ambasadorului României în SUA, George Maior, după summitul UE de la Sibiu. El a mai precizat că va ţine cont "de toate datele".

Şeful statului a mai menţionat că "nu s-a simţit confortabil" nici în 2013, nici în 2014, când ANI a început proceduri împotriva sa.

Propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, a venit după analiza mandatului diplomatului, ale cărui acţiuni "nu îi mai permit să promoveze în mod credibil interesele României în Statele Unite ale Americii", arată un comunicat al MAE transmis Agerpres.

În conformitate cu legislaţia şi practica în domeniu, preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel