Dragnea, către ministrul de Externe: Trebuie să facă rapid...

Liviu Dragnea i-a cerut ministrului de Externe, la Congresul PSD, să facă rapid o propunere de ambasador al României în Israel.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, i-a solicitat, sâmbătă, ministrului de Externe să facă, foarte rapid, o propunere pentru funcţia de ambasador al României în Israel. El a declarat, la Congresul extraordinar al PSD, că 'este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă'.

'Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea din ce în ce mai mare pe care statul Israel o are faţă de România şi în acest context îl rog pe ministrul de Externe ca foarte rapid, foarte rapid să transmită primului ministru şi preşedintelui României propunerea pentru ambasador în Israel din partea României. Este inadmisibil să stăm mai mult de un an de zile fără ambasador în această ţară foarte importantă', a afirmat Dragnea.

Vrem o dimensiune economică în activitatea diplomatică

Liviu Dragnea a anunţat o analiză la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate, menţionând că doreşte o dimensiune economică în activitatea diplomatică.

'Menţinem toate coordonatele europene, coordonatele nord-atlantice, parteneriatele strategice, dar vrem o dimensiune economică şi în activitatea diplomatică. Vreau ca întreaga reţea a ambasadorilor, consulilor, ataşaţilor comerciali să se orienteze şi către obiective măsurabile economic. Vrem o cuantificare a performanţei externe nu doar prin contacte politice, nu doar prin organizarea unor vizite ale unor oficialităţi române în ţările respective, ci şi prin contracte semnate, prin deschiderea de pieţe noi şi de noi rute comerciale. Diplomaţia reprezintă o corporaţie externă prezentă în peste 100 de ţări cu un potenţial uriaş', a afirmat Dragnea sâmbătă la Congresul PSD. El a pledat pentru redeschiderea pieţelor pierdute de România după 1990.

[citeste si]

'Eu zic că a venit vremea să ne ocupăm serios prin Ministerul de Externe, prin Ministerele Economiei şi prin Ministerul Comerţului şi prin întreaga noastră reţea diplomatică de redeschiderea pieţelor pierdute de România după 1990 pe continentul asiatic şi african, în Orientul Apropiat şi Mijlociu. Hai să recuperăm tot ceea ce ne-au luat alţii, hai să recuperăm toate pieţele pe care le-am avut şi care ne doresc în continuare. Şi în acest context, eu le solicit foarte ferm ministrului de Externe şi ministrului Comerţului să prezinte în faţa premierului şi a coaliţiei de guvernare o analiză pe fiecare şef de misiune în parte şi pe fiecare consul şi ataşat comercial, din care să vedem şi noi ce avantaje, măsurabile şi cuantificabile, a avut statul român din activitatea fiecăruia. Am un respect deosebit pentru corpul diplomatic, dar aş vrea să vedem şi noi, totuşi, această ţară ce avantaje a avut de pe urma muncii acestor oameni', a arătat preşedintele PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel