Dragnea, candidatură la prezidențiale cu o condiție. Chirieac: Mă lasați pe mine să decid?

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent în studioul România TV, a comentat afirmațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la o posibilă candidatură la prezidențiale, declarații pe care le-a făcut cu ocazia mitingului social-democraților de la Craiova.

Se întâmplă ceea ce tot analizăm de un an de zile încoace, și anume că la președinție vor candida și domnul Dragnea, din partea PSD, și domnul Tăriceanu, din partea ALDE. Cred că tipul acesta de competiție este binevenit. Referitor la ce a spus domnul Dragnea, este săgeata către statul subteran. Ceea ce zice "'dacă o să îmi permit fizic înseamnă dacă nu cumva se pune în mișcare vreun pluton de execuție, și acum sunt liber, sunt cu voi se referă la posibilul asalt al statului subteran pentru a îl ascunde pe domnul Dragnea. Înțeleg că este singurul impediment în acest moment în candidatura domniei sale la prezidențiale. În privința candidaturii la președinție, eu continui să cred că domnul Dragnea va obține scorul partidului în primul tur. În schimb, turul al doilea nu seamănă cu nimic și nu se bazează pe partide decât în ceea ce privește prezența membrilor de partid în secțiile de votare. În rest, lumea, în turul doi la prezidențiale, nu ține cont de partide, ci numai de persoană, a afirmat Bogdan Chirieac, în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV. 

Analistul politic a continuat: Cred tot mai mult că în turul doi la prezidențiale vor fi Dragnea și Cioloș. După cum văd cu Augustin Lazăr și toate grozăviile îngrozitoare, domnul Iohannis pierde mai mult decât susține bursa, pierde voturi în fiecare secundă, în menținerea lui Lazăr în înalta funcție din statul în care se află. 

Dragnea, condamnat în dosarul DGASPC Teleorman

Având în vedere că Liviu Dragnea are o condamnare în primă instanță, în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman, și nu ar putea candida la prezidențiale, Bogdan Chirieac a declarat că președintele PSD nu are nicio interdicție să nu poată candida și este la latitudinea poporului cu cine votează.

Noi, poporul muncitor, știm despre condamnarea domnului Dragnea. Mă lăsați să decid singur dacă votez sau nu? Omul nu are o interdicție în instanță cum a avut Adrian Năstase. În cazul lui Liviu Dragnea nu s-a dat această sentință, a adăugat Chirieac.

Ce a declarat Liviu Dragnea la miting

Întrebat de jurnaliști după miting, dacă va candida la alegerile prezidențiale, a afirmat că ar putea numai dacă nu va fi condamnat.

"Dacă o să am posibilitatea fizic, mă mai gândesc. Acum am posibilitatea, sunt liber, sunt cu voi", a spus Liviu Dragnea.

Vezi și: Miting PSD. Dragnea, candidatură la prezidențiale? Eu sunt președinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel