Dragnea, declarații de ultimă oră. Precizările momentului

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut noi declaraţii duminică, după încheierea şedinţei cu grupurile parlamentare ale PSD.

Preşedintele PSD a făcut declaraţii după şedinţa cu grupurile parlamentare. Iată care sunt cele mai importante declaraţii făcute de către liderul PSD:

- Un program de alocare gratuită de vitamina D poate fi considerat tot un program de siguranţă naţională, precum şi suplimentarea banilor în programul pentru diabetici sunt o problemă de siguranţă naţională.

- Vrem să se încheie perioada de ani negri în care administraţia locală a fost subfinanţată.

- În 2019 unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul îl reprezintă investiţiile la nivel naţional şi local. 

- I-am cerut ministrului de Finanţe să facă încă o simulare pe bugetele locale pentru a se convinge că nicio administraţie locală nu primeşte bani mai puţini. Guvernul va aloca sume îndestulătoare către administraţia locală astfel încât dezvoltarea administraţiei locale să fie o prioritate.

- 20% din bugetele locale să fie îndreptate către investiţii. 5 miliarde de euro - să fie investiţi în comunităţile locale. 

- E prea multă minciună. Vorbim despre bugetul Bucureştiului: nu s-a diminuat, ci s-a mărit; tot impozitul pe venit local rămâne la nivelul Bucureştiului. Cred că e bine să înceteze minciunile. Dacă nu vor înceta, nu voi lăsa nicio minciună fără să fie taxată. Când sunt sume uriaşe de bani, tentaţia e să se cheltuie şi pe prostii.

 - Decizia noastră e să mai aşteptăm puţin, să vedem dacă domnul preşedinte Iohannis ne spune ceva, de ce nu îi vrea. Poate ne răspunde şi de ce blochează numirea unor ambasadori - răspuns la întrebarea despre ce va face PSD în situaţia celor doi miniştri care încă nu au fost desemnaţi de către Klaus Iohannis. 

- Referitor la buget şi modificarea sumelor alocate serviciilor: În decembrie avizul de la CSAT nu s-a dat decât pe anumite sume. Eu i-am rugat să studieze posibilitatea ca în Guvern să poată modifica aceste sume. Dacă nu se va putea, se va modifica în Parlament. Asta se va întâmpla: bani de la serviciile secrete vor merge către copii.

- Despre buget: Cifrele arată foarte bine, dar sumele pe care vrem să le punem în plus la bugetele locale trebuie să ne dea garanţia că pot acoperi şi anumite cheltuieli care se descentralizează. Pot apărea situaţii în anumite judeţe în care cheltuielile să nu poată fi acoperite, şi atunci vom vedea în noaptea aceasta ce e de făcut.

- Despre alianţa USR - PLUS: Securiştii şi-au făcut două partide, pe stânga şi pe dreapta: Pro România şi partidul lui Cioloş. 

Vezi şi: Codrin Ștefănescu, despre Firea: Vă spun un lucru tranșant

CExN PSD s-a încheiat. Dragnea, primele declarații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel