EXCLUSIV  Drăghici, deputat PSD, nevinovat! Tudorel Toader: Vorbim despre o distrugere

DNA a fost înfrântă, din nou, în instanță, după ce Curtea Supremă a decis că doi politicieni din lotul primarilor sunt nevinovați de fapte de corupție.

Amintim că deputatul PSD Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu au fost achitaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a fost întrebat, pornind de la acest caz, cine plătește pentru o viață distrusă de DNA, în contextul în care vorbim despre niște oameni declarați nevinovați.

”Aș face o nuanțare. Nimeni nu poate da timpul înapoi, nimeni nu poate să recupereze suferințele morale și fizice. Vorbim despre o distrugere a relațiilor sociale, a demnității, a poziției, uneori și a relațiilor de familie. Nimeni nu poate da înapoi timpul să te repună în situația dinaintea unui abuz! (...) În Constituție se spune, din 1991, că răspunderea magistraților nu este înlăturată, dacă a comis o eroare cu rea credință sau gravă neglijență. Niciodată, niciun magistrat nu a răspuns pentru că Ministerul Finanțelor, care reprezintă statul pe componenta despăgubirilor financiare, nu și-a pus problema dacă un magistrat a comis eroarea cu rea credință. (...) Noile legi ale justiției prevăd obligația statului, prin Ministerul Finanțelor, de a se întoarce împotriva magistratului pentru recuperarea sumei de bani plătită ca despăgubire”, a zis Tudorel Toader la DC News.

Iată răspunsul complet:

Aici găsiți interviul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel