Dr. Mihaela Bilic: 12 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO

Dr. Mihaela Bilic ne asigură că e mai important să consumăm legume și fructe în general, decât să cumpărăm exclusiv varianta bio. Află ce fructe și legume nu merită să le cumpărăm bio. 

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, dr. Mihaela Bilic ne oferă sfaturi privind alegerea fructelor și legumelor ecologice sau neecologice.

„Fructele și legumele bio sunt, prin definiție, cultivate fără pesticide. Beneficiarul principal este pământul, astfel de culturi protejând solul planetei de care trebuie să se bucure și generațiile următoare. Produsele bio nu sunt superioare din punct de vedere nutritiv, cel puțin nu la capitolul macronutrienți. Analiza comparativă între un aliment cultivat bio și cultivat convențional arată aceeași compoziție în glucide, proteine, grăsimi și, implicit, au același număr de calorii. Diferențele apar la categoria micronutrienți (vitamine și minerale) și mai ales la conținutul de fitonutrienți - pigmenți vegetali cu acțiune benefică pentru sănătatea noastră și care sunt responsabili și de gustul superior al produselor bio.
Însă nu toate sortimentele de legume și fructe beneficiază major de metoda de cultivare bio, e mai important să consumăm legume și fructe în general, decât să cumpărăm exclusiv varianta bio. Din grijă pentru bugetul vostru (bio înseamnă obligatoriu mai scump), m-am gândit să vă spun care sunt legumele și fructele pe care este inutil să le cumpărăm bio. Lista aparține Grupului de cercetări pentru mediul înconjurător din Franța și a fost stabilită pe baza rezultatelor a 43.000 teste privind prezența pesticidelor în produsele alimentare.

Cele 12 fructe și legume pe care NU merită să le cumpărăm bio, varianta conventională de cultură fiind foarte sigură pentru consum:
BROCOLI
VINETE
VARZA
CEAPĂ
SPARANGHEL
MAZĂRE
PORUMB
MANGO
ANANAS
BANANE
KIWI
AVOCADO

Pe de altă parte, dacă aveți posibilitatea financiară și doriți un gust superior, n-ar fi rău să optați pentru varianta bio în cazul următoarelor 10 produse:
ARDEI GRAS
SALATĂ de orice fel
SPANAC
PIERSICI/NECTARINE
CAPȘUNI
CIREȘE
MERE
PERE
STRUGURI
Și nu în ultimul rând, nu uitați că legumele sunt un aliment de bază, de mâncat la orice masă, pe când fructele sunt un desert”, atrage atenția dr. Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel