Dovlecei pane de post, cu usturoi. Cel mai simplu preparat, în perioada postului. Gust excelent!

Ema Apostu / 19 noi 2019 / 22:35

Dovleceii pane de post, cu usturoi, se pregătesc foarte ușor și reprezintă un preparat perfect pentru perioada de postire.

Ingrediente

doi sau trei dovlecei

patru căţei de usturoi pisaţi

o ceaşcă de făină

ulei

sare şi piper după gust

patru linguri de muştar

patru linguri de apă

mărar proaspăt tocat

Vezi și: Plăcintă cu legume. Rețeta de post de care nu te mai saturi

Cum se prepară

Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasă cu coajă sau îi poţi curată, în funcţie de preferinţe. Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează, scrie divahair.ro. Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.

Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform. Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie. Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat.

Vezi și: Chiftele de post. Cel mai delicios preparat. Rețeta rapidă