Două şcoli din apropierea Notre-Dame, închise ca ''măsură de precauţie'' din cauza concentraţiei ridicate de plumb

Două şcoli din capitala franceză situate în acelaşi cartier cu catedrala Notre-Dame, care găzduiesc pe timpul verii 180 de copii în cadrul unui centru de recreere, au fost închise joi din cauza unei concentraţii ridicate de plumb, a anunţat municipalitatea din Paris, potrivit AFP. 

Cele două unităţi de şcoală primară situate pe strada Saint-Benoît au fost închise ca măsură de precauţie, a precizat municipalitatea pentru AFP. 

Incendiul care a cuprins catedrala în data de 15 aprilie a provocat topirea mai multor sute de tone de plumb care se găseau în structura fleşei şi în cea a acoperişului edificiului. 

Săptămâna trecută, primăria Parisului a precizat că măsurătorile realizate în unităţi şcolare din vecinătate nu justifică nicio alertă. 

Agenţia regională de sănătate a solicitat instituirea unor noi măsuri după ce la exterior au fost identificate niveluri superioare faţă de limita de referinţă - 5.000 de micrograme de plumb pe metru pătrat.

La şcoala Saint-Benoît, aceste noi analize au pus în evidenţă, în curtea şcolii şi nu în interiorul clădirii, concentraţii de suprafaţă cu plumb superioare valorilor de referinţă, potrivit primăriei. 

După ce va fi făcută o igienizare, va trebui realizată o nouă prelevare, ale cărei rezultate sunt aşteptate vineri.

Copiii voi fi găzduiţi în alte unităţi cât timp cele două şcoli vor rămâne închise. 

Potrivit unei anchete publicate în data de 18 iulie pe site-ul de investigaţii Mediapart, niveluri de concentraţie cu plumb, câteodată de zece ori mai mari decât pragul de alertă, au fost puse în evidenţă în şcoli din apropierea catedralei. Articolul acuză primăria Parisului că nu a realizat o igienizare în profunzime a acestor locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel