Două FAKE NEWS VIRALE în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale

D.C. / 11 noi 2019 / 03:36
fake news
fake news

Ziua - 10 noiembrie 20190- primului tur al alegerilor prezidențiale a fost ”victima” unor știri false. 

Prezență record la vot! Record negativ, însă. Deși s-a spus încă de dimineață că este prezență record la vot, la aceste alegerile prezidențiale, în țară, a votat mai puțin de jumătate din electorat: 47,66%. Record de prezență a fost în diaspora, unde votul a fost pe durata a trei zile. 

Organizarea alegerilor, diaspora laudă organizarea votului. PNL își asumă, deși meritele sunt ale PSD. Din diaspora a pornit discursul de tipul că se poate, că s-a produs schimbarea, că votăm civilizat, pe scurt că diaspora a dat tonul schimbării și dovada cea mai mare e modul în care s-a desfășurat procesul de vot, nefiind probleme. În țară, lideri ai PNL și susținători ai lor și-au arogat organizarea alegerilor prezidențiale, vorbind de atmosfera luminoasă, că n-au mai fost incidente, că n-au mai stat românii la cozi în diaspora. Dar, de organizarea alegerilor s-a ocupat Guvernul și mult-criticatul ministru Teodor Meleșcanu. 

Guvernul PNL e de 7 zile, n-aveau cum liberalii să se ocupe de vot și se laudă, practic, cu organizarea PSD-ului, neputând să schimbe nici măcar un prefect, dintr-o cauză tehnică. De asemenea, în diaspora, sunt aceiași consuli. 

Pe de altă parte, s-a încercat și activarea valului de ură împotriva PSD, amintind de Liviu Dragnea și de Ion Iliescu.