Dosarul ucrainean: Donald Trump a anunţat publicarea a noi unei informaţii despre Alexander Vindman

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă publicarea a noi informaţii despre Alexander Vindman, un responsabil american care a declarat în Congres că se teme că discuţia telefonică a preşedintelui Donald Trump cu omologul său ucrainean ar putea constitui un pericol pentru securitatea naţională, informează Reuters, anunță Agerpres.

Vindman, locotenent-colonel al armatei americane şi angajat în Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), este luat drept ţintă de Trump de la publicarea mărturiei sale în Congres în 29 octombrie. Preşedintele american a comunicat în acea zi pe Twitter că Vindman nu a fost "niciodată un adept al lui Trump".

Dintre persoanele audiate de Congres în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump, Alexander Vindman este primul care a asistat direct la convorbirea telefonică între preşedintele american şi Volodimir Zelenski.

Opoziţia încearcă să stabilească dacă preşedintele republican a abuzat de puterea sa în scopuri personale cu prilejul acestui apel telefonic, când i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze asupra rivalului său democrat Joe Biden. 

Vezi și: SUA: ”Scandalul Ucraina” ia amploare. Joe Biden, fotografie controversată în plin război cu Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel