Dosarul REVOLUȚIEI. Petre Roman acuză un ”fals grosolan”. Decizia lui Licu, ”politică”

Fostul premier Petre Roman a declarat că, în opinia sa, decizia procurorului general interimar, Bogdan Licu, de a infirma soluţia de clasare dispusă de procurorii militari faţă de el în dosarul Revoluţiei şi de a cere instanţei redeschiderea urmăririi penale se bazează pe "un fals" şi nu poate fi decât "una politică".

"Înclin că ea conţine un element de absurd, de absurd total, vorbeşte despre Petre Roman, prim-ministru la data acelor evenimente. Eu nu am devenit prim-ministru decât pe 27 decembrie, între 22 şi 25 decembrie nu eram, nu aveam nicio funcţie specială, deci se bazează, deja, pe un fals, un fals grosolan.

Şi în afară de asta, am mai intervenit în timp cu toate precizările care au condus la scoaterea mea din cauză, pe baza unui rechizitoriu foarte mare care s-a făcut pe dosarul acesta şi care, evident, m-a scos din cauză şi m-a scos din cauză pe bună dreptate, fiindcă în mod cert nu am avut nicio legătură cu ceea ce presupune sau se documentează că ar fi fost o încercare de a acapara puterea militară, nu am avut niciun fel de legături. Prin urmare sunt, pur şi simplu, întâi revoltat de absurdul acestei cereri şi, în al doilea rând, sunt revoltat de faptul că toate argumentele pe care le-am prezentat foarte clar şi care au condus la clasarea dosarului meu acum sunt, politic vorbind, nu pot să spun altceva decât politic vorbind, sunt repuse pe masă", a afirmat Roman, pentru Agerpres.

Petre Roman acuză decizii politice în dosarul Revoluției

Întrebat dacă în opinia sa decizia de infirmare a clasării este una politică, fostul premier a spus: "Nu poate fi altceva, nu poate fi altceva, pentru că toată partea juridică a fost depăşită, deci, nu mai poate fi altceva". "Şi, v-am spus, însăşi felul în care a fost formulată conţine acest fals", a adăugat Roman.

"Eu cred că la Camera preliminară se revine la situaţia actuală... Adică se revine, rămâne la situaţia actuală, adică clasarea dosarului, nu văd cum să fie altfel", a susţinut el.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a infirmat luni soluţia de clasare dispusă în luna aprilie de procurorii militari faţă de Petre Roman în dosarul Revoluţiei şi va cere instanţei redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului premier pentru infracţiuni contra umanităţii.

Parchetul General subliniază că redeschiderea urmăririi penale se supune confirmării jucătorului de cameră preliminară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel