EXCLUSIV  Dosarul Revoluției, decizia CCR. Teodor Mărieș: S-a confirmat temerea mea

Revoluție
Revoluție

Revoluționarul Teodor Mărieș a vorbit la interviurile DCNews despre dosarul Revoluției. 

Preşedintele Asociaţiei 21 decembrie 1989, Teodor Mărieș, a afirmat la DCNews că decizia Curții Constituționale din anul 2007, prin care acțiunile în care erau implicați militari și civili nu mai urmau să fie lucrate de militari, ci erau trimise la secțiile civile, a frânt nu numai Dosarul Revoluției, ci și Dosarul Mineriadei, ambele fiind pe final.

Prin ianuarie 2007 mi-am dat seama că undeva se blochează și am acționat la Curtea Europeană drepturile românilor, am depus o plângere pentru întreaga perioadă infracțională decembrie 89 - iunie 90. (...) În aprilie 2007, eram deja la a doua deplasare. Din păcate, între secția română de acolo și procurorii și judecătorii din România nu e mare diferență. Ei sunt trimiși de aici, răspund la niște comenzi politice de la București, nu e în regulă deloc. Am obținut după presiuni și după un dialog cu altcineva, dar nu cu secția română, nu are secția română niciun merit, am obținut judecarea cu prioritate a dosarelor. 

În vară, ceea ce am simțit când am plecat spre Curtea Europeană, prin externalizarea practică a procesului dosarelor, a fost să se confirme temerea mea prin venirea deciziei Curții Constituționale în iunie. Curtea Constituțională răspundea la acel moment în proporție de 70% comenzilor lui Ion Iliescu. Unii dintre cei care erau în CCR se aflau și în dosarul Mineriadei, pus sub urmărire, pentru că dosarele mergeau în paralel în acești doi ani, 2005-2007. Decizia CURȚII a fost că în acțiunile în care sunt implicați militari și civili, din acel moment, nu vor mai fi lucrate de către militari și vor merge la secțiile civile. O nebunie. Nu am avut ce să facem. Deciziile Curții sunt de îndată aplicabile. Am criticat decizia Curții. A frânt dosare care se aflau pe final Referitor la cel al Revoluției, undeva la 70-80% gata și cel al Mineriadei, cel mai avansat. , a explicat Teodor Mărieș la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul integral AICI

Vezi și: Teodor Mărieş: Redeschiderea dosarului Revoluţiei - o soluţie aşteptată de toată lumea

Teodor Mărieș, la interviurile DC News. Partea I: Totul despre Dosarul Revoluției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel