Dosarul Microsoft. Robert Cazanciuc a semnat avizele de la preşedinte pentru foştii miniştri

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a semnat luni dimineaţă avizele pentru începerea urmăririi penale primite de la preşedinte, în cazul celor cinci foşti miniştri vizaţi în dosarul Microsoft, acestea urmând să fie trimise procurorului general al României, informează Mediafax.

Robert Cazanciuc  şi-a exprimat speranţa că parlamentarii vor da curs cererii formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul foştilor miniştri.

Întrebat despre cum va fi văzută, în Raportul MCV, deschiderea acestui dosar, Cazanciuc a spus că va avea un impact pozitiv.

"Eu cred că se va vedea pozitiv. Înseamnă că avem instituţii puternice, care anchetează, aşa cum au demonstrat de fiecare dată, marile cazuri de corupţie şi cred că este interesul tuturor ca acest dosar să fie cât mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte şi cine nu", a spus ministrul Justiţiei, după încheierea conferinţei anuale anticorupţie cu tema "Bune practici în prevenirea corupţiei. Promovarea integrităţii şi a transparenţei".

Citește și: DOSAR MICROSOFT. Traian Băsescu, GREȘEALĂ majoră. Gabriela Firea cere sesizarea instituțiilor

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a cerut Ministerului Justiţiei şi l-a informat pe procurorul general în legătură cu solicitarea făcută de începere a urmăririi penale faţă de foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu în dosarul Microsoft.

"În ceea ce priveşte solicitarea făcută de ministrul Justiţiei cu privire la cinci foşti miniştri legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau, corect din punct de vedere al legii este: am cerut ministrului Justiţiei şi l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare făcută către ministrul Justiţiei, începerea urmării penale pentru doamna Ţicău Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tănăsescu Nicolae Mihai şi pentru domnul Funeriu Daniel", a spus Băsescu.

"Nu a fost o cerere formală de începere a urmării penale, am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise şi cred că acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel