Dosarul Microsoft clasat, Parchetul General, analiză, recurs în interesul legii privind prescrierea faptelor

Parchetul General efectuează o analiză în legătură cu promovarea unui recurs în interesul legii privind prescrierea faptelor.

Parchetul General a anunţat luni că efectuează o analiză jurisprudenţială şi doctrinară asupra îndeplinirii condiţiilor legale de promovare a unui recurs în interesul legii privind instituţia prescripţiei răspunderii penale. Anunţul vine după decizia de clasare dispusă de DNA în dosarul Microsoft.

'Cu referire la aspectele invocate în mass-media privind soluţia de clasare dispusă în cauza cunoscută generic sub denumirea 'dosarul Microsoft', instrumentată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează o analiză jurisprudenţială şi doctrinară asupra îndeplinirii condiţiilor legale de promovare a unui recurs în interesul legii privind instituţia prescripţiei răspunderii penale', se arată într-un comunicat al Parchetului General.

[citeste si]

Reamintim că procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de abateri disciplinare de către procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care a instrumentat dosarul Microsoft.

DNA a dispus clasarea părţii din acest dosar care îi privea pe foştii miniştri Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, cauza a fost clasată pe motiv că faptele s-au prescris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel