Dosarul lui Gabriel Oprea intră pe fond la instanța supremă

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins toate cererile și excepțiile ridicate de Gabriel Oprea și au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul vicepremier este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI.

"Respinge cererile și excepțiile formulate de inculpații Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu, Iacob Marian Dănuț și Oprea Gabriel, precum și de părțile responsabile civilmente Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul de Informații și Protecție Internă. Constată competența Înaltei Curți de Casație și Justiție, legalitatea sesizării instanței, legalitatea administrării probelor și efectuării actelor de către organele de urmărire penală în cauza privind pe inculpații Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu, Iacob Marian Dănuț și Oprea Gabriel, trimiși în judecată prin rechizitoriul nr.20/P/2016 din 10.05.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Dispune începerea judecății cauzei", se arată în decizia instanței.

[citeste si]

Decizia instanței nu este însă definitivă.

Pe de altă parte, judecătorul de cameră preliminară a evitat să ia o decizie în legătură cu cererea DNA privind declasificarea unor documente pe care fostul ministru de Interne Petre Tobă a refuzat să le pună la dispoziția procurorilor în timpul anchetei. În consecință, declasificarea acestor documente va trebui decisă la judecarea dosarului pe fond.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel