Dosarul fiicei lui Mircea Cosma, mutat la ÎCCJ

Dosarul în care deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu a fost declinat în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dispus, luni, declinarea dosarului în favoarea ÎCCJ, instanţă competentă cu soluţionarea cauzei, după ce unul dintre inculpaţi, respectiv Andreea Cosma, a dobândit calitatea de parlamentar. 

Andreea Cosma a obţinut un mandat de deputat după ce doi dintre candidaţii aflaţi înaintea sa pe listă au renunţat la mandat. 

Ea a fost trimisă în judecată de DNA Ploieşti, în decembrie 2015, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii 'Ciuperceasca', intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Andreea Cosma, notar public la data faptei, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, iar fostul deputat Florin Anghel, preşedinte al CJ Prahova la data faptei, este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei Dănuţ Cornea, care la data faptei era preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA împuternicit cu atribuţii de director general, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel