Încă un magistrat din dosarul Dragnea-DGAPSC se pensionează

Un magistrat al completului de cinci judecători care trebuia să judece procesul lui Liviu Dragnea vrea să se pensioneze. Dosarul ar putea fi reluat de la zero. 

Luciana Mera, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cere Secţiei pentru judecători eliberarea din funcţie prin pensionare.

Secţia va discuta cererea magistratului în şedinţa din 5 martie.

Ea, alături de judecătorii Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana și Popa Rodica Aida face parte din Completul 2, cel care judecă dosarul lui Dragnea. Magistrații trebuie să judece apelul din Dosarul DGASPC în care, în primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Acesta este al doilea magistrat care se pensionează din Dosarul Dragnea - DGAPSC. Pe vremea când dosarul se afla la completul de trei judecători din care făcea parte și magistratul Ana-Maria Dascălu, de la Înalta Curte de Casație și Justiție aceasta și-a depus cererea de pensionare. Ea avea și alte două dosare: Călin Popescu Tăriceanu (dosarul „Ferma Băneasa") și Gabriel Oprea (dosarul „Limuzina").

Probe readministrate

Potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, conducerea trebuie să tragă la sorţi în şedinţă publică un nou judecător (articol 29), atunci când un membru al completului de cinci este eliberat din funcţie. Totodată, în cazul în care Luciana Mera se va pensiona şi va fi desemnat un înlocuitor, dosarul lui Liviu Dragnnea ar putea fi reluat de la zero, chiar dacă nu au fost administrate multe probe până în prezent. Următorul termen al procesului DGASPC are loc în data de 18 martie, când va fi audiat liderul PSD.

Magistratul Cristi Danileț a explicat la momentul în care Ana-Maria Dascălu s-a pensionat că "în această situație procesul nu se reia de la zero, ci este vorba doar despre probele importante, precum audierile martorilor sau ale părților. Și asta se poate întâmpla numai în situația în care acest lucru este solicitat de părți sau dacă consideră noul judecător că este necesar".

Vezi și: Secția pentru Infracțiunile din Justiție se transformă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel