Urmărește emisiunea live


Dosarul Colectiv. Sentința așteptată în 9 decembrie. Se cer ani grei de închisoare

Dosar Colectiv
Dosar Colectiv

Astăzi a avut loc ultimul termen în Dosarul Colectiv, sentința urmând a fi anunțată în câteva zile, după trei ani și jumătate de așteptare.

După trei ani și jumătate de când a început procesul incendiului de la Colectiv, astăzi judecătorii urmau să dea prima sentință. Judecătorul din Dosarul Colectiv a anunțat că s-a terminat procesul și că peste o săptămână va fi anunțată prima sentință, conform Realitatea Plus. Aceasta înseamnă că pe 9 decembrie vom afla primul verdict și dacă cineva va fi declarat vinovat pentru nenorocirea de la Clubul Colectiv.

Pe lista acuzațiilor se regăsesc patronii localului bucureștean, în cazul cărora procurorul DNA a cerut 12 ani de închisoare, alături de ei fiind inculpați angajați ai primăriei Sectorului 4, precum și patronii firmei de achiziții care s-a ocupat de spectacolul pirotehnic din noaptea de 30 Octombrie și, nu în ultimul rând, pompierii care ar fi trebuit să anunțe superiorii și să ia măsuri după ce au constatat că sunt anumite nereguli, după cum acuză Parchetul.

Se cer ani grei de închisoare

În ultimul cuvânt, cei doi angajați ISU, inculpați în dosarul Colectiv, Antonina Radu și Petrică George Matei, au cerut instanței achitarea. La rândul lor, apărătorii celor doi angajați ISU au cerut în pledoariile finale achitarea acestora.

Procurorii au cerut, luni, pedeapsă cu închisoarea orientată spre maxim pentru Antonina Radu și Petrică George Matei, angajații ISU care ar fi ignorat, la verificări, neregulile din clubul Colectiv. Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzați (abuz în serviciu, uzurpare de calități oficiale și exercitare necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu) poate ajunge la 14 ani închisoare.

Daniela Niță, patroana firmei de artificii, pentru acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare din culpă și distrugere, procurorii au cerut 14 ani și 6 luni.

Alin Anastasescu, Costin Micu și Paul Gancea, patroni Colectiv, acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor de securitate în muncă, pot primi conform procurorilor 12 ani și 10 luni.

Pedeapsă cu executarea au cerut, la dezbaterile din zilele trecute, și pentru fostul primar Cristian Piedone (15 ani).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel