Dosare DNA restituite. Kovesi: Acesta este numărul lor

Laura Codruţa Kovesi a declarat marţi seara la RRA că DNA a trimis, în anul 2016, 403 dosare în instanţă, iar dintre acestea doar 4 au fost restituite definitiv la procurori.

'Anul trecut, procurorii au trimis în instanţă 403 dosare. Dintre acestea, doar 4 dosare au fost restituite definitiv la DNA. Deci un procent de 1%. O restituire nu înseamnă finalul procesului penal. O restituire nu înseamnă că persoana care a fost cercetată este vinovată sau nevinovată, pentru că restituirea nu înseamnă o soluţie definitivă. Au mai fost situaţii în care au fost restituite la DNA cauze, ulterior când s-au judecat din nou s-au dat şi soluţii de condamnare. O restituire nu înseamnă finalul procesului şi nu înseamnă un verdict de vinovat sau nevinovat', a spus Kovesi la Radio România Actualităţi (RRA).

Kovesi a mai spus că în ultimii trei ani DNA a trimis în judecată peste 1.170 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cuantumul prejudiciilor fiind de aproximativ 1 miliard de euro. Tot în ultimii trei ani, DNA a indisponibilizat bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde euro, dintre care 600 milioane euro în anul 2016. Kovesi a precizat că este foarte important ca Ministerul Finanţelor să recupereze aceste sume şi banii să intre în bugetul statului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel