Dosar USR - Nicușor Dan. Palada: Am depus la DNA

Sociologul Mirel Palada a depus la DNA o solicitare de comunicare a stadiului cercetării penale în dosarul deschis de către DNA împotriva USR, a lui Nicușor Dan și a firmelor pe care USR le-a folosit pentru strângerea de semnături în campaniile electorale din 2016.

”Joia trecută am depus la DNA o solicitare de comunicare a stadiului cercetării penale în dosarul deschis de către DNA împotriva USR, a lui Nicușor Dan și a firmelor pe care USR le-a folosit pentru strîngerea de semnături în campaniile electorale din 2016 (SC Netopia SRL, respectiv Asociația G2).

Plîngerea penală a fost depusă cu aproape un an în urmă, pe 20 iunie 2018, și se referă la posibila săvîrșire a unor infracțiuni grave: corupție, spălare a banilor, cît și finanțarea actelor de terorism.

Am încredere în justiția română. Mă preocupă starea de stagnare a acestui dosar. Sper din tot sufletul să primesc un răspuns într-un timp rezonabil privind situația acestei cercetări penale. Îmi doresc ca prin modestele-mi puteri să contribui la însănătoșirea scenei politice românești și la prevenirea corupției în acest domeniu al societății.

Mai jos, textul solicitării, cu anonimizările de rigoare:

"Stimate domnule Procuror Șef,

Subsemnatul Palada Theodor Mirel,

domiciliat în [...], nr de telefon [...],

vă rog respectuos să-mi comunicați la adresa de domiciliu mai sus menționată, cât și la adresa de e-mail [...],

stadiul cercetării penale din dosarul [...],

cercetare penală rezultată ca urmare a sesizării făcute de subsemnatul în data de 20/06/2018, sesizare înregistrată cu bon de primire nr [...], bon al cărei copii o atașez cu respectiva cerere,

Sesizarea realizată de subsemnatul pe data de 20/06/2018 a fost îndreptată împotriva următoarelor persoane și instituții:


1. Uniunea Salvați România – partid politic, C.U.I. 36420951, cu sediul statutar în Municipiul Vaslui, str. Muncii nr. 65, județul Vaslui și sediul central – al activităților politice, în Bulevardul Aviatorilor, nr. 9, Sector 1, Bucureşti, prin Președinte Dan Barna;

2. Nicușor Dan, născut la data de 20 decembrie 1969 în municipiul Făgăraș, fost președinte al formațiunii politice la data săvârșirii presupuselor fapte, având în prezent calitatea de deputat în Parlamentul României, cu biroul parlamentar situat în mun. Bucureşti, Str. Carol Davila nr. 91, ap. 1, Sectorul 5;

3. S.C. Netopia S.R.L., C.U.I. RO15565496, având sediul în Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5 Office Building, etaj 4, București, sector 2, prin administrator.

4. Asociația G2 – persoană juridică având C.U.I. 35731992 și sediul în municipiul București, sector 3,

sesizarea făcând referire la posibila săvârșire a următoarelor infracțiuni:


infracțiunea prevăzută de art. 13 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, republicată, cu modificările și completările ulterioare,


infracțiunea prevăzută de art. 29 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Menționez că în luna octombrie 2018 am fost convocat la sediul Dvs în calitate de martor și am dat declarații în acest dosar d-nului [...], agent însărcinat cu cercetarea acestui caz. Atașez copia Înștiințării prin care am fost chemat să depun mărturie în acest dosar.

Cu deosebit respect,

Al Dvs 14 februarie 2019

Palada Theodor Mirel București

D-nului Procuror Șef al Direcției Naționale Anticorupție
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție" - a scris Mirel Palada pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel