Udrea - Andronic, dosar. Avocat Rădulescu: Încă o făcătură

Judecătorii ÎCCJ au cerut refacerea rechizitoriului în dosarul în care sunt vizaţi Elena Udrea şi Dan Andronic, cel legat de marile contracte Hidroelectrica. Avocatul fostului ministru a făcut mai multe declaraţii, în direct, la Antena 3. 

Dosarul în care Elena Udrea și Dan Andonic sunt acuzați de trafic de influență, spălare de bani și mărturie mincinoasă se întoarce la DNA, după ce instanța supremă a exclus mai multe probe din dosar. În urmă cu trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestațiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acesta este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.

"Instanţa a spus că procurorii au pătruns ilegal într-un sistem informatic şi că au transferat în mod nelegal date informatice de pe sisteme de stocare. Aceste date obţinute nelegal au fost folosite în acuzarea domnului Andronic și a doamnei Elena Udrea prin rechizitoriul care a fost transmis de Instanţă. Instanţa a constatat că probele au fost făcute nelegal. Şi, ca urmare a încheierii penale de la termenul precedent, procurorii DNA au formulat o adresă prin care au solicitat restitutirea dosarului. Este imposibil ca datele să fie refăcute" a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

Vezi și: Dosar Udrea - Andronic, la DNA. Ce s-ar fi întâmplat de fapt la ÎCCJ

Câte dosare are Elena Udrea

"Era al treilea dosar acesta. În instanţă mai este unul definitv, care nu mai e definitv, pentru că urmează să fie anulată decizia prin concursul deciziilor luate de colegiul de conducere al ÎCCJ. Este acel dosar Gala Bute, mai este unul la Curtea de Apel, în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009, şi acesta al treilea care fusese trimis în judecată şi acum nu mai este. A mai fost o încercare de a se construi încă o făcătură de dosar, cu o vilă care nu este a doamnei Udrea, ci al altei persoane", a mai spus avocatul.

Veiz și: Norica Nicolai, excludere ALDE internațional: Ne despart multe lucruri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel