Dosar Teldrum, Dragnea. MDRAPFE, parte în dosarul DNA

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) s-a constituit parte în dosarul DNA referitor la sesizarea Oficiului European Antifraudă (OLAF) în ceea ce privește dosarul "Tel Drum", a anunțat, joi, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

"Nu mă refer la persoane, mă refer la speța respectivă. Urmare a solicitării DNA ne-am constituit, am trimis răspuns pozitiv în ceea ce privește constituirea ca parte. Este obligația statului membru în relație cu Comisia Europeană ca atunci când este identificată o fraudă, să recuperăm suma respectivă, atât de la bugetul de stat cât și de la bugetul UE", a spus Marius Nica.

În data de 22 noiembrie, procurorii anticorupție au anunțat instituirea măsurii asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul "Tel Drum".

Potrivit unui comunicat, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie", se precizează în comunicat.

Vizați de aceleași măsuri asigurătorii sunt și Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul CJ Teleorman la data faptelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel