Dosar Sebastian Ghiță. Decizie de ultimă oră

Cătălin Șerban / 06 noi 2019 / 14:43
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres
Sebastian Ghiță FOTO: Agerpres

Magistrații instanței supreme au decis ca dosarul lui Sebastian Ghiță și al fostului primar Iulian Bădescu să fie rejudecat, fiind desființată sentința de la fond, când cei doi au fost achitați. ICCJ a respins însă sesizarea CJUE în acest dosar.

„Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţie Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în minuta instanței. Decizia este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în aceeași cauză, să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Acuzații de dare și luare de mită


În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă și Iulian Bădescu, cu acuzaţiile de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanţării, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

În primă instanță, atât Sebastian Ghiţă, cât și Iulian Bădescu au fost achitați, conform Mediafax.