Dosar ROMATSA: Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, la AUDIERI

Roxana Neagu / 29 ian 2019 / 20:15

Secretarul de stat Dragoș Titea a fost dus la audieri de un echipaj al poliției, alături de alte cinci persoane, în dosarul ”ROMATSA”, în care astăzi au fost făcute percheziții și au fost ridicate documente. 

”Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.” arată comunicatul Inspectoratului General al Poliției. 

Potriviti informațiilor transmise la Antena 3, printre cele șase persoane ridicate și duse la audieri s-ar afla și Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cel căruia Rovana Plumb i-a cedat atribuțiile la conducerea interimară a Ministerului. Și fostul director general al Romatsa, Valentim Cimpuieru, s-ar aflat printre cei șase.