Român, DOSAR pentru trafic de IMIGRANȚI

Un bărbat de 38 de ani cu cetățenii română și ungară este cercetat de către poliţiştii de frontieră din Bihor. 

El este acuzat de trafic de migranţi după ce a ajutat 11 cetăţeni din Siria şi Irak care au vrut să treacă graniţa în Ungaria. Cetăţenii străini aveau acte temporare de azil în România, însă doreau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Diosig au observat un autoturism înmatriculat în Ungaria, care a ieşit din localitatea Săcuieni şi se îndrepta spre frontieră. Poliţiştii au urmărit autoturismul şi au reuşit să-l oprească la circa cinci sute de metri distanţă de graniţă.

La control, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul este condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, română si maghiară, Ioan T. în vârstă de 38 ani, care transporta 11 persoane, cetăţeni străini care aveau documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

[citeste si]

”Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, cinci adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 32 de ani, respectiv şase minori cu vârste între un an şi zece de ani. Adulţii au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontieră din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se arată în document.

În cauză au fost întocmite actele de cercetare penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 11 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către şoferul autoturismului.

viewscnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel