Dosar penal pentru contrabandă întocmit de poliţişti, la Vama Siret

La 27.06.2019, ora 18.50, un echipaj mixt din cadrul Poliţiei oraşului Siret şi reprezentanţi A.N.A.F. Suceava a identificat în zona Vămii Siret un bărbat necunoscut care transporta o sacoşă şi un rucsac pe care, la vederea poliţiştilor, le-a abandonat sub o autoutilitară parcată şi a plecat din zonă.

Ulterior, în jurul orei 19.50, un localnic de 26 de ani, salariat al firmei care administrează parcarea a ridicat bagajele, acesta declarând poliţiştilor faptul că, nu are cunoştinţă de conţinutul lor şi a fost trimis de un localnic de 43 de ani să le ia şi să i le ducă în capătul parcării.

În urma controlului bagajelor, poliţiştii au identificat 130 de pachete cu ţigări de contrabandă de provenienţă Duty Free.

Ţigările în valoare de 1.690 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluţionat procedural.

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 27.06.2019, în jurul orei 18.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A în afara localităţii Dorneşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 49 de ani cetăţean ucrainean, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a într-un indicator rutier şi în gardul ce împrejmuieşte o proprietate privată.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "vătămare corporală din culpă", "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului" şi "sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", ce va fi soluţionat procedural.

Razie desfăşurată de poliţişti

La 27.06.2019, Poliţia municipiului Rădăuţi a organizat o acţiune punctuală în Piaţa Agroalimentară din comuna Marginea pe linia asigurării unui climat de ordine publică şi prevenirea faptelor de comerţ ilicit.

Au fost legitimate 119 persoane, verificate 109 autoturisme şi controlate 27 de entităţi economice. Poliţiştii au constatat săvârşirea unei infracţiuni, au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.555 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 150 lei, constând în produse textile. Au mai fost reţinute 2 certificate de înmatriculare pentru lipsă I.T.P. şi lipsă R.C.A. şi au fost ridicate 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Dosare penale întocmite de poliţişti

La 27.06.2019, ora 15.30, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Burla.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat, numerele provizorii de circulaţie fiind expirate din 18.08.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere" şi "punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat", ce va fi soluţionat procedural.

La 27.06.2019, ora 17.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Coşna, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "conducerea unui vehicul cu permisul de conducere reţinut" şi "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.

La 27.06.2019, ora 23.35, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel