Dosar Khashoggi. ONU verifică înregistrările cu asasinatul

Echipa de experţi juridici şi criminalişti ai ONU, aflată în vizită la Ankara, va avea acces la înregistrările audio din dosarul asasinării jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi, a anunţat vineri Yasin Aktay, consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, transmite dpa.

Oficialul turc a făcut acest anunţ cu ocazia întrevederii cu echipa ONU, condusă de Agnes Callamard, raportor special pentru execuţii extrajudiciare, sumare sau arbitrare. Totodată, el a declarat că 'Nu există speranţe să se facă dreptate acolo (în Arabia Saudită), deoarece principalul suspect este în măsură să exercite control asupra comisiei de anchetă sau a procesului judiciar', fără însă a da nume. Marţi, Agnes Callamard a examinat cartierul în care se află clădirea consulatului saudit, dar nu a primit permisiunea de acces din partea autorităţilor saudite.

Detalii de la procurorul sef


În aceeaşi zi, raportorul ONU s-a întâlnit şi a discutat timp de patru ore cu procurorul şef al Istanbulului, Irfan Fidan, conform informaţiilor transmise de agenţia de stat turcă Anadolu. Echipa de anchetă a ONU a început, pe 28 ianuarie 2019, o serie de întâlniri cu oficiali turci, cu Hatice Cengiz, logodnica lui Jamal Khashoggi, dar şi cu Hakan Fidan, şeful Serviciului Naţional de Informaţii turc (MIT), potrivit informaţiilor furnizate vineri de Yasin Aktay postului de televiziune NTV. Vizita echipei ONU în Turcia are loc la aproape patru luni de la asasinarea lui Khashoggi, un critic virulent al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, în incinta consulatului saudit din Istanbul. 

VEZI ȘI:

Cazul Khashoggi: Reprezentant ONU, întâlnire cu logodnica jurnalistului

Arabia Saudită, prima execuţie din 2019


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel