Dosar Dan Barna. Documentul cu denunțul cheie. De aici a pornit totul

Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres

Jurnalista Berta Popescu a prezentat, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, denunțul cheie din dosarul lui Dan Barna. 

"Barna s-a implicat personal în acest proiect"

"Este un dosar care a început în 2014 cu privire la acel proiect din Sebeş, destinat oamenilor cu handicap. Sunt doi oameni, unul dintre ei chiar are un handicap şi s-a angajat la Consiliul judeţean din Alba în acest proiect. După un an - am vorbit cu el astăzi - a ajuns la concluzia că acel proiect nu era pentru ei, ci era un proiect prin care se încerca să fie deturnate fonduri, cel puţin asta susţine denunţătorul. Spune că şi-a şi dat demisia în 2012. În 2014, pe 11 decembrie a fost înregistrat acest denunţ la Direcţia Anticorupţie. Spune în acest denunț că au fost cumpărate anumite aparate, vorbește despre prețuri supraevaluate. Le-au dat toate aparatele de care aveau nevoie la început. Ulterior le-au luat și le-au înlocuit cu altele cu o performanță mult mai slabă.

Și spune așa în denunț: "Doresc să o reclam pe doamna Bene Magdalena", fost manager de proiect, este din partea Consiliului Județean Alba, însă coordonator regional al acestor proiecte era Dan Barna. De altfel, doamna Bene Magdalena a fost instruită, să spunem așa, de Dan Barn și de alte firme în trecut ale acestuia. Aveau o relație destul de apropiată. Denunțătorul îmi spunea astăzi că Barna s-a implicat personal în acest proiect, ba chiar mergea la ei la Centru și spunea că trebuie să fie derulat rapid acel proiect. Denunțătorul vorbește și despre licitații trucate", a declarat Berta Popescu.

"Dosarul a stat în nelucrarea în mare parte. În 2019 l-au clasat"

"Deși denunțul a fost înregistrat în decembrie 2017, domnul Zsolt a fost chemat la audieri în mai 2015 şi pe 31 ianuarie 2018. În tot acest timp, dosarul a stat în nelucrarea în mare parte, doar că, de-a lungul verificărilor, procurorii au descoperit anumite infracţiuni şi au decis să extindă urmărirea penală cu privire la faptul că în implementarea de către Consiliui judeţean Alba a proiectului "Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale" au fost folosite documente false, inexacte, administratorii societăţilor ofertante necâştigătoare, audiați în calitate de martori, negând participarea la procedura de achiziţie. Aici este vorba de licitaţiile trucate. Au extins urmarirea penală şi au dijuns făcând un nou dosar care a fost în lucrare până în 2019 când l-au clasat", a mai spus jurnalista.

Iată documentele prezentate de Berta Popescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel