Dosar corupție medicamente oncologice. Laura Codruța Kovesi (DNA), prima reacție

Roxana Neagu / 28 iul 2015 / 11:49

61 de percheziții efectuează procurorii DNA la producători de medicamente și medici oncologi. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut o declarație despre acest subiect.

"Acțiunea vizează activitatea infracțională care s-a realizat pe teritoriul mai multor județe. Sunt implicate mai multe unități sanitare. Pot să vă asigur însă că în cadrul anchetei vom verifica toate aspectele necesare pentru a lămuri modul în care s-au prescris anumite medicamente, modul în care s-au achiziționat anumite medicamente și, acolo unde va fi cazul, unde vorbim de diagnostice sau alte aspecte privind viața sau sănătatea altor persoane, vor fi contactate și se vor lua și măsuri de prevenire, dacă este cazul", a declarat Laura Codruța Kovesi, prezentă la o ceremonie organizată la Academia Tehnică Militară, potrivit Agerpres

DNA, percheziții de amploare: 61 de percheziții în București și șapte județe. Medici oncologi, vizați

Ancheta DNA vizează producători de medicamente și medici oncologi. Firmele de medicamente ar fi oferit unor medici beneficii precum comisioane, excursii în alte țări, bunuri și alte servicii pentru ca medicii oncologi să prescriere anumite medicamente.