Dosar Belina, sesizare CCR. Orban: E fără precedent

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, critică decizia lui Călin Popescu-Tăriceanu de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la cazul Belina.

Ludovic Orban afirmă că preşedintele Senatului se foloseşte de acest caz pentru a solicita CCR "validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern". 

"Am luat act cu stupefacţie de decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la cazul Belina, faţă de care a fost declanşată o anchetă penală referitoare la modalitatea în care a fost transferată această proprietate. Atragem atenţia asupra obiectivului real urmărit de domnul Tăriceanu şi semnificaţiei gestului său, care este de o absurditate juridică fără precedent. Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Călin Popescu-Tăriceanu solicită Curţii Constituţionale validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni să nu răspundă pentru eventuala încălcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat", precizează Orban, într-un comunicat, scrie Agerpres. 

Potrivit liderului PNL, validarea unei astfel de interpretări deschide calea unor "abuzuri de neimaginat în legătură cu resursele publice, fie că este vorba de proprietăţi sau că este vorba de fonduri publice". "Aşadar, dacă i s-ar da curs solicitării domnului Tăriceanu, de a doua zi Guvernul PSD - ALDE nu ar mai fi îngrădit cu nimic ca prin Hotărâre de Guvern să opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietăţi pofteşte", susţine Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel