Dosar Andronic. Prima reacție: ÎCCJ a dat dovadă de mult curaj

Dan Andronic
Dan Andronic

Jurnalistul Dan Andronic a avut prima reacție după ce ÎCCJ a decis faptul că acesta avea dreptate când a susținut că percheziția informatică efectuată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care a fost trimis în judecată în 2017, alături de Elena Udrea, a fost una ilegală.

Eu am avut mandat pentru o percheziție informatică într-un dosar penal, în 2015, care se cerceta la Brașov. S-a făcut un proces verbal de percheziție informatică, numai că după doi ani, cei de la București au cerut voie de la Brașov să intre în zonele alea. Nu am înțeles în niciun moment cum au putut face acest act de piraterie informatică pentru că este un act de piraterie informatică. Pur și simplu au luat clonele și au căutat și în ele, au extras ce li s-a părut interesant și le-au băgat în dosarul cu Elena Udrea. 

În condițiile în care mandatul de la Brașov, pe care l-am depus la ÎCCJ spunea foarte clar că se folosește o singură dată, în 2015, și pentru dosarul acela, ei, pur și simplu, s-au comportat ca niște hackeri. Diferența între hackeri și procurorii care au intrat în mail-urile mele este egală cu zero. 

ÎCCJ - dovadă de mult curaj

ÎCCJ a dat dovadă de foarte mult curaj și responsabilitate, făcându-și treaba și stabilind evidența, un lucru pe care alți judecători nu ar fi vrut să îl vadă. 

Hotărârea judecătorească spune să distrugă probele, să taie din rechizitoriu orice referire la aceste e-mailuri și să se vadă dacă mă vor mai trimite în judecată pentru mărturie mincinoasă. Pentru mine era foarte important modul în care este administrată legea pentru că era un procedeu probator inventat, care dacă ar fi trecut și de acest filtru, pe camera preliminară de la Înalta Curte, din momentul acela putea fi aplicat, a declarat Dan Andronic, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Este vorba despre dosarul în care Dan Andronic și Elena Udrea au fost trimiși în judecată în decembrie 2017, de către procurorii DNA, Andronic fiind acuzat de mărturie mincinoasă, iar Elena Udrea de trafic de influență și spălare de bani.

Vezi și: Dosar Dan Andronic. Lovitură pentru DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel