Urmărește emisiunea live


Dosar Alina Bica-Horia Simu: ÎCCJ, decizie de repunere pe rolul instanței a dosarului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi repunerea pe rolul acestei instanţe a dosarului în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru corupţie în legătură cu clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu. 

Instanţa programase pentru joi pronunţarea sentinţei în acest dosar, însă judecătorii au hotărât să repună cauza pe rol, pentru a discuta schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată de DNA. 

Astfel, pentru Alina Bica se propune schimbarea încadrării din infracţiunile de luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, în infracţiunea de favorizarea făptuitorului. 

De asemenea, în cazul lui Horia Simu judecătorii propun schimbarea încadrării din infracţiunea de dare de mită, în infracţiunea de cumpărare de influenţă, iar pentru fostul şef al ANAF Şerban Pop - din complicitate la dare la mită, în infracţiunea de trafic de influenţă. 

Aceste propuneri ale judecătorilor vor fi discutate pe data de 18 ianuarie. 

În septembrie 2015, Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel