Dosar 10 august. Decizie definitivă a instanţei privindu-i pe procurori

10 august
10 august

Magistrații instanței supreme au decis, definitiv, că procurorii militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache nu au săvârșit abatere disciplinară în privința dosarului 10 august 2018 respingând recursul Inspecției Judiciare față de o decizie a CSM.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 3 aprilie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 5/P/2019. Definitivă”, se arată în minuta magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este vorba despre recursul față de o decizie a procurorilor CSM, din 3 aprilie, prin care a fost respinsă acțiunea disciplinară efectuată de Inspecția Judiciară pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache. Inspecţia Judiciară a efectuat, în octombrie 2018, verificările pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, aceştia fiind cercetaţi pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Procurorii militari au fost cercetaţi pentru că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august 2018. Concret, aceştia au instrumentat cauza protestului înainte ca dosarul să fie preluat de către secţia militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz, fiind delegaţi la Parchet, deşi un ordin interzice acest lucru, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel