Doroftei condamnă eutanasia: "Hai să omorâm și bătrânii!"

Doroftei
Doroftei

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, condamnă eutanasia în masă a câinilor, oferind propria soluție pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Fostul mare pugilist a povestit, pentru DC News, un episod emoționant din viața sa, care l-a făcut să plângă, "i-a rupt inima" și l-a determinat să prețuiască și să respecte animalele.

Unde vă poziționați în această dezbatere publică pe tema eutanasiei?

"Pentru adunarea câinilor de pe stradă și ducerea lor în adăposturi. Pe cei agresivi sau cei bolnavi, care nu pot fi ajutați, să-i eutanasieze și pe restul să-i sterilizeze și să-i lase să moară de bătrânețe. Așa ar fi normal din punctul meu de vedere".

Sunt oameni care militează pentru uciderea în masă a maidanezilor ...

"Noi trebuie să încercăm să le schimbăm ideile celor care vor moarte câinilor, prin atitudinea noastră, prin ce facem noi. Cu ajutorul primăriilor, trebuie să adunăm câinii de pe stradă, să îi ducem în adăposturi. Acum, ai văzut ce se întâmplă și în adăposturi: sunt mulți, se mănâncă între ei... . Dar nici să-i omori pe toți așa în masă, pentru că îți vine greu să mai respiri aerul ăla. Noi am crescut la televizor cu imagini din lagăre, cu nenorociri, cu crematorii și e foarte urât. Ar aduce aceeași atmosferă de atunci. Dacă nu suntem în stare noi, în secolul XXI, să gestionăm o problemă cu niște animale. Păi ce să mai zicem de noi, de oameni, atunci? Alegem cea mai ușoară variantă: «Hai să-i omorâm!». Așa putem merge și cu bătrânii, nu? «Sunt bătrâni, nu mai sunt buni. Hai să scăpăm și de ei!». Dacă nu știm să gestionăm problemele astea, e grav".

În 2011, Leonard Doroftei a luat parte la campania "Lovește sacul, nu animalul!", inițiată de o asociaţie care promovează "dreptul animalelor la o viață decentă bazată pe respect şi o bună calitate a vieții"

Ce v-a determinat în 2011 să vă alăturați acelei campanii?

"În copilărie am lovit un animal. Și după ce mi-am dat seama ce am făcut, am plâns, mi s-a rupt inima în mine, când am văzut câinele cum se vaită. Și de atunci nu mai lovesc niciun animal și asta am vrut să transmit: «Nu loviți animalul, loviți sacul, dacă sunteți nebuni». Am trei câini acasă pe care îi îngrijesc ca pe ochii din cap și fac parte din familie".

"Să dea Dumnezeu să luăm cea mai bună decizie, că deja ne arată toată lumea cu degetul", a încheiat fostul campion mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel